Veel werk? Examens?

Blijf dansen!

Het is weer dé tijd van het jaar: examens op school eisen al je energie. Maar je blijft een danser: je lichaam heeft beweging nodig. Hieronder een handvol tips om jouw ‘dancing feet’ tevreden te houden

 1. Huppel naar de bakker.
  Of een variatie: haal je beste chassés boven. Oké, misschien zullen een aantal mensen je meewarig nakijken, maar zeg nu zelf een danser kiest niet altijd zijn publiek.
 2. Maak regelmatig je spieren los.
  Door het lange stilzitten worden je spieren stram. Je kent genoeg opwarmings- en stretchoefeningen om dit tegen te gaan. Gebruik ze ook tijdens de examens. Misschien helpt het je wel van je hoofdpijn af?
 3. Dans 5 minuten je ziel uit je lijf.
  Pauze nemen is een must. Zet je radio in je kamer loeihard en leef je helemaal uit! Een kleine opmerking voor kotstudenten: misschien is het handig om er een groepsactiviteit van te maken, zo blijf je goede vrienden.
 4. Motiveer je vrienden met een dansje.
  Heeft 1 van je vrienden het wat moeilijk? Een gek dansje zal hem of haar zeker deugd doen. En geef gerust toe: je vrienden zijn nu toch al wat van je gewoon.
 5. Beloon jezelf met je eigen ‘succes’ choreo.
  Probeer een half uurtje voor het slapen gaan je enkel te concentreren op een zelf uitgevonden dansroutine. Zo draaien de jaartallen, definities of werkwoordvervoegingen niet meer rond in je hoofd wanneer je in moet slapen. Pluspunt: op het einde van de examens heb je je eigen overwinningsdans! Misschien komt hij wel nog van pas op je volgende workshop?Succes is not the result of spontaneous combustion. 

You must set yourself on fire.

'Fred Sero'